Passe-Partout Vino Spumante di Qualità Metodo classico
Passe-Partout Vino Spumante di Qualità Metodo classico
Details
Details
Druiven:
Pinot Noir en Chardonnay
Oogstperiode:
eerste of tweede decennium van september
Oogstmethode:
handmatig
Vinificatie:
Chardonnay duriven 20% | Pinot Noir druiven 80%
Na de eerste alcoholische gisting wordt het mengsel gevormd, met een temperatuur onder 8°C. In de volgende lente, op de halve maan, wordt het ontwerp uitgevoerd met inenting van gisten die zijn geselecteerd voor schuimvorming. Na de rijping van meer dan 36 maanden de laatste toevoeging van de liquer (bedrijfsgeheim).
Vinificatie en verouderingstijden:
8-9 maanden in staal + ten minste 36 maanden in fles op de moer. Veroudering in fles gedurende 2/3 maanden na het afstoten.
Kleur:
strogeel met zeer fijne perlage
Boeket:
appel, witte bloemen en intense nota's van gist, broodkorst
Smaak:
diep en romig, fris en hartig
Alcoholgehalte:
13% vol, afhankelijk van het jaartal
Combinaties:
aperitieven. Het past goed bij voorgerechten, visgerechten en vleeswaren.
Serveertemperatuur:
koel te serveren bij 10-12°C