Mosto Parialmente Fermentato Bianco

Details

Druivensoort: 100% geproduceerd met muskaatdruiven
Geografische blootstelling: zuid
Grondsoort: kalkrijk
Jaar van aanplant: 1976
Oogstperiode: eerste of tweede decennium van september, handmatig
Vinificatie: Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur 15-17°C, met inenting van geselecteerde gisten tot 5/5, 5 graden alcohol. Ten slotte wordt bottelen voorafgegaan door steriele filtratie om fermentatie te voorkomen.
Vinificatie en verouderingstijden: 3-4 maanden in stalen tanks en 1 maand rusten in de fles.
Kleur: helder strogeel met gouden reflecties
Boeket: fijn, levendig, intens aromatisch, met fruitig aroma dat doet denken aan gele perzik, rijpe abrikoos, kaiserpeer, salie en tijm.
Smaak: in de mond is het vol en zoet met een aangenaam gevoel van rijpe abrikoos
Alcoholgehalte: 5-5,5% vol, afhankelijk van het jaartal
Combinaties: dessertwijn, gecombineerd met desserts, fruit, ijs en droge gebakjes
Serveertemperatuur: koel geserveerd bij 8-10°C
Technische informatie: inhoud 0,50cl