Mosto Parialmente Fermentato Bianco
Mosto Parialmente Fermentato Bianco
Details
Details
Druivensoort:
100% geproduceerd met muskaatdruiven
Geografische blootstelling:
zuid
Grondsoort:
kalkrijk
Jaar van aanplant:
1976
Oogstperiode:
eerste of tweede decennium van september, handmatig
Vinificatie:
Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur 15-17°C, met inenting van geselecteerde gisten tot 5/5, 5 graden alcohol. Ten slotte wordt bottelen voorafgegaan door steriele filtratie om fermentatie te voorkomen.
Vinificatie en verouderingstijden:
3-4 maanden in stalen tanks en 1 maand rusten in de fles.
Kleur:
helder strogeel met gouden reflecties
Boeket:
fijn, levendig, intens aromatisch, met fruitig aroma dat doet denken aan gele perzik, rijpe abrikoos, kaiserpeer, salie en tijm.
Smaak: in de mond is het vol en zoet met een aangenaam gevoel van rijpe abrikoos
Alcoholgehalte:
5-5,5% vol, afhankelijk van het jaartal
Combinaties:
dessertwijn, gecombineerd met desserts, fruit, ijs en droge gebakjes
Serveertemperatuur:
koel geserveerd bij 8-10°C
Technische informatie:
inhoud 0,50cl