Langhe Doc Merlot

Details

Druivensoort: 100% geproduceerd met Merlot druiven
Geografische blootstelling: zuid
Grondsoort: marneo-zanderig
Jaar van aanplant: 2014
Oogstperiode: tweede decennium van oktober
Oogstmethode: handmatig
Vinificatie: alcoholische gisting bij een temperatuur van 28-30°C. Spontane malolactische gisting in stalen tanks en daaropvolgende rijping van 3-5 maanden.
Vinificatie en verouderingstijden: 8-9 maanden in stalen tanks,12 maanden in eiken barriques, 3-6 maanden op fles.
Kleur: intens granaatrood
Boeket: fijn en elegant boeket waar u pruimen, klein fruit en kruiden kunt herkennen
Smaak: in de mond is de stok gespierd, zacht met een rijke en omhullende tanninestructuur.
Alcoholgehalte: 14% vol, afhankelijk van het jaartal
Combinaties: tweede gangen vlees, vleeswaren en kazen van gemiddelde leeftijd.
Serveertemperatuur: 16-18°C
Technische informatie: inhoud 0,75cl