Langhe Doc Chardonnay
Langhe Doc Chardonnay
Details
Details
Druivensoort:
100% Chardonnay druiven
Geografische blootstelling:
zuidwest
Grondsoort:
medium getextureerde kalksteen
Jaar van aanplant:
1990
Oogstperiode:
eerste of tweede decennium van september
Oogstmethode:
handmatig
Vinificatie:
maceratie van de huid 15/20 uur in pneumatische pers met toevoeging van specifieke enzymen. Vervolgens begint alcoholische gisting door inenting van geselecteerde gisten bi een gecontroleerde temperatuur (15/16°C)
Vinificatie en verouderingstijden:
6-8 maanden in stalen tanks en 2 maanden in fles
Kleur:
licht strogeel met groenachtige tinten.
Boeket:
hints van perzik, verrijkt met een vleugje rijpe appel en banaan
Smaak:
aangenaam in de mond, fris en vol
Alcoholgehalte:
12,5-13% vol, afhankelijk van het jaartal
Combinaties:
voorgerechten, visgerechten, witte vleesgerechten. Uitstekend te serveren bij een aperitief.
Serveertemperatuur:
koel te serveren bij 10-12°C