Langhe Doc Chardonnay

Details

Druivensoort: 100% Chardonnay druiven
Geografische blootstelling: zuidwest
Grondsoort: medium getextureerde kalksteen
Jaar van aanplant: 1990
Oogstperiode: eerste of tweede decennium van september
Oogstmethode: handmatig
Vinificatie: maceratie van de huid 15/20 uur in pneumatische pers met toevoeging van specifieke enzymen. Vervolgens begint alcoholische gisting door inenting van geselecteerde gisten bi een gecontroleerde temperatuur (15/16°C)
Vinificatie en verouderingstijden: 6-8 maanden in stalen tanks en 2 maanden in fles
Kleur: licht strogeel met groenachtige tinten.
Boeket: hints van perzik, verrijkt met een vleugje rijpe appel en banaan
Smaak: aangenaam in de mond, fris en vol
Alcoholgehalte: 12,5-13% vol, afhankelijk van het jaartal
Combinaties: voorgerechten, visgerechten, witte vleesgerechten. Uitstekend te serveren bij een aperitief.
Serveertemperatuur: koel te serveren bij 10-12°C