Details
Details
Naam: Albarossa
Regio: Piemonte
Druif: Albarossa
Vintage: 2018
Alcohol gehalte : 14%
Het blauwe druivenras albarossa komt voornamelijk voor in Italië en kent haar oorsprong in de streek Piëmonte. Tot voor kort werd aangenomen dat dit ras een kruising is tussen de wereldberoemde blauwe druif nebbiolo en het andere belangrijke druivenras, barbera. Niets is echter minder waar! DNA onderzoek heeft uitgewezen dat albarossa een kruising is van nebbiolo di Dronera (wat géén nebbiolo is, maar een synoniem van het druivenras chatus!).
Geur en smaak albarosso druif
Wijnen gemaakt van de albarossa druif zijn meestal vol en complex van smaak, met tonen van rood fruit, specerijen en een delicate tannine structuur. Ze worden beschouwd als geschikt voor langere opslag en veroudering.
De albarossa past goed bij stevige en vlezige gerechten, zoals gegrild rood vlees en wild. De hoge zuurgraad van de wijn helpt om de smaak van het vlees in evenwicht te brengen, terwijl de tannines de smaak van het vlees benadrukken. De wijn past ook goed bij kaas, vooral scherpe kazen zoals Parmezaanse kaas en Pecorino.