Dolcetto d'Alba Doc
Dolcetto d'Alba Doc
Details
Details
Gezien de historische teelt op de terrassen veroverde het in 2016 het felbegeerde Slow Food Presidium.
Druivensoort:
100% Dolcetto druiven
Geografische blootstelling:
zuidwest
Grondsoort:
marneo-zanderig
Jaar van aanplant:
1972
Oogstperiode:
derde decennium van september
Oogstmethode:
handmatig
Vinificatie:
alcoholische gisting bij een temperatuur van 23-25°C gedurende 6-7 dagen. Begin van natuurlijke gisting in het voorjaar zonder toevoeging van bacterën.
Vinificatie en verouderingstijden:
7-8 maanden in stalen tanks en 3-6 maanden in fles
Kleur:
intens robijnrood
Boeket:
rijp rood fruit
Smaak:
amandel, gekenmerkt door een bittere afdronk typisch voor deze wijn
Alcoholgehalte:
12,5-13% vol
Combinaties:
wijn voor bij voorgerechten, eerste gangen en peulvruchtensoepen. Interessante combinatie met visgerechten.