Dolcetto d'Alba Doc

Details

Gezien de historische teelt op de terrassen veroverde het in 2016 het felbegeerde Slow Food Presidium.

Druivensoort: 100% Dolcetto druiven
Geografische blootstelling: zuidwest
Grondsoort: marneo-zanderig
Jaar van aanplant: 1972
Oogstperiode: derde decennium van september
Oogstmethode: handmatig
Vinificatie: alcoholische gisting bij een temperatuur van 23-25°C gedurende 6-7 dagen. Begin van natuurlijke gisting in het voorjaar zonder toevoeging van bacterën.
Vinificatie en verouderingstijden: 7-8 maanden in stalen tanks en 3-6 maanden in fles
Kleur: intens robijnrood
Boeket: rijp rood fruit
Smaak: amandel, gekenmerkt door een bittere afdronk typisch voor deze wijn
Alcoholgehalte: 12,5-13% vol
Combinaties: wijn voor bij voorgerechten, eerste gangen en peulvruchtensoepen. Interessante combinatie met visgerechten.